In prim-planul acestei evolutii, piata de specialitate in hidroizolatii ne ofera numeroase variante cand vine vorba de alegerea materialelor potrivite, in functie de constructia sau suprafata ce se doreste a fi hidroizolata.
 
Experienta ne permite sa recomandam in cunostinta de cauza anumite tipuri de materiale care, datorita modului de aplicare, al proprietatilor deosebite de impermeabilizare, rezistentei sporite sau al pretului accesibil, sunt preferate in lucrarile experte de hidroizolatii.
 
Metoda clasica de impermeabilizare a cladirilor, mai exact a teraselor si acoperisurilor de cladiri, ramane cea de efectuare a unor hidroizolatii membrana bituminoasa. Asternerea unui covor negru format din bitum a fost, si probabil va ramane cel putin in viitorul apropiat, principala solutie pentru prevenirea infiltratiilor de apa in structura acoperisurilor, si ulterior in interiorul imobilelor respective.
 
 
Membranele bituminoase se folosesc pentru prevenirea infiltrarii apei in cadrul elementelor de constructie, acoperisuri, terase, fundatii, subsoluri, tuneluri etc. Membranele hidroizolatiilor bituminoase sunt ideale pentru refacerea hidroizolatiilor la terasele cladirilor vechi si realizarea hidroizolarii teraselor noi necirculabile sau circulabile